[Blixterboda | webdesign]

din webdesigner i Örebro & Berglagen - mob 0708 - 62 44 16 | info@blixterboda.se

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Vilken typ av hemsida behöver du?

 

aVår idé är att du själv ska kunna fylla på och ändra i allt innehåll på din hemsida. Vi står för det tekniska kunnandet och du står för texter om er verksamhet, På så vis kan ni få en mycket snygg och avancerad hemsida till ett konkuernskraftigt pris..

bVi hjälper dig hela vägen, från att beställa webhotell och registrera domän till förlslag på sökord och google anpassning av hemsidan.

cEr utbildning är en viktig del av projektet, för boende i berglagen kan den ske på plats. övriga utbildas över internetlänk

eAlla har unika behov och speciallösningar är standard för oss.

 Läs vidare om det prisbelönta innehålls systemet (CMS) Joomla som vi arbetar med...

Joomla, Virtuemart och GPL

bild av en gnuDet bästa i livet är gratis brukar man säga. Dock tänker man då kanske inte på smarta system som underlättarhur du jobbar med din hemsida?

Det finns otroligt mycket program och skripts på internet. Ett par utav dem tillhör det allra bästa och senaste inom mjukvara för skapandet av hemsidor. Jag har valt ett par utav dessa som jag jobbar med. Dessa program har många konkurrenter inom betalsegmentet, flera av dem kostar tusentals kronor men är varken smartare eller bättre än de som är utvecklade med öppen källkod.

 

Joomla...

... är en så kallad  CMS eller Content Management System. Översatt till svenska så blir det ungefär; "innehålls hantering". Joomla är alltså ett system där du själv kan skriva och redigera artiklar/innehåll på din hemsida. Designen och layouten på hemsidan ligger inprogrammerad (av mig) och det enda du behöver tänka på är text och bilder på din sida.

Bild från joomlas artikel redigeringJoomla är ett mycket smart system som har många tillägg och uppgraderingar som kan anpassa systemet till just din sida. Det är en levande och pågående process där nya tillägg kommer så gott som dagligen. Vill du läsa mer om Joomla så gå in på deras hemsida: http://www.joomla.org. Tänk dock på denna sida mest används av utvecklare och kan te sig mer teknisk än vad själva användandet av system i själva verkat är.

Grunden i Joomla är Artikel redigeraren. Med hjälp av denna som du får upp i din webbläsare så kan du ändra samtliga texter på hela hemsidan. Vill du lägga till en bild, visst inga problem, klicka på "bild" knappen och ladda upp från din dator direkt till artikeln.

Många utav funktionerna liknar dem i Word eller andra liknande ordbehandlare.

IIS har tagit fram en mycket bra manual för joomla. Du som användare behöver inte kunna allt i manualen. men sektionerna om artikelredigeraren och menyhanteraren är mycket bra:

 

OSCOMMERCE & VIRTUEMART

När det gäller webshop vill man inte snåla på funktionerna. Oscommerce & Virtuemart är båda fulländade program för att hantera din webshop. Precis som i joomla kommer du åt alla sidor via din webbläsare.

Här är funktonerna i första hand inriktade på varor och artiklar. Systemen kan själv räkna ut rätt frakt för din vara, sköta lagersaldo och uppdateringar i förhållande till datum. Kompatibiliteten till betalningssystem är stor tack vare att så många butiker använder programmen .

 

GPL/GNU

Är den licensbeteckning som man använder för denna typ av mjukvara. Den innebär i princip att användandet av mjukvaran är gratis. Normalt sett finns det alltså webshopps och CMS mjukvaror som kostar flera tusen kronor bara i licens avgifter, allt detta slipper man genom att jobba med OpenSource.

 

Special

Kanske har du andra behov än de vanliga: En kampanjsida med otroligt annorlunda design och funktioner, en grafisk sida med filmvisning av senaste produkten. Vi kan även tillhandahålla speciallösningar uifrån ditt behov. Sidorna kodas i html/php/css

Ja tack - skicka mig en gratis offert!

Epost 
Ämne 
Namn 
telefon 
beskrivning 
    
  

Kontakta oss idag

 

Tveka inte på att kontakta oss idag
mob 0708-62 44 16
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. !

  

B lixterboda webdesign hjälper såväl etablerade som nystartade företag att skapa en professionell hemsida.
- Har du råd att inte synas på nätet??? !